Actorul Martin Landau, premiat cu Oscar pentru rolul din "Ed Wood", a murit la vârsta de 89 de ani (FOTO/VIDEO)

Actorul american Martin Landau, protagonist al serialului de televiziune „Mission: Impossible” și premiat cu Oscar pentru rolul secundar interpretat în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton, a murit sâmbătă la Los Angeles, la vârsta de 89 de ani, a anunțat duminică agentul său, Dick Guttman, citat de AFP.


41ab9157-d9a0-4dba-a53e-0518b1e86cfc

Originar din Brooklyn, Martin Landau și-a început cariera în anii 1950 pe Broadway și a debutat în cinematografie cu un rol în filmul cult „North by Northwest”, de Alfred Hitchock, în 1959.

A apărut apoi pe afișele unor filme celebre, precum „Cleopatra”, „The Greatest Story Ever Told” și „Nevada Smith”, înainte de a cunoaște succesul pe plan internațional grație serialului de televiziune „Mission: Impossibile”, în care a interpretat personajul Rollin Hand.

În 1995 a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar grație interpretării personajului Bela Lugosi în filmul „Ed Wood”, regizat de Tim Burton. A primit alte două nominalizări la Oscar, pentru rolurile secundare din filmele „Tucker: The Man and His Dream” (1988), de Francis Ford Coppola, și „Crimes and Misdemeanors” (1989), de Woody Allen.

În ultimii ani ai carierei sale, Martin Landau s-a făcut din nou remarcat în televiziune, grație evoluțiilor sale din serialele „Entourage” și „Without a Trace”.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor online: Gabriela Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE