Adjunctul ambasadorului Germaniei: Recomandăm Guvernului să dezvolte sistemul dual de învăţământ

Germania recomandă autorităţilor române să investească în educaţie şi administraţie publică, rezultatele urmând să se vadă în atragerea investiţiilor, a declarat, marţi, în deschiderea Profit Growth Forum, organizat cu sprijinul BNR, adjunctul ambasadorului Germaniei în România, ministrul consilier Achim Tröster. Acesta a arătat că obstacolele pentru investitori rămân în continuare infrastructura precară şi lipsa de predictibilitate a cadrului legislativ şi politicilor guvernamentale, scrie News.ro.


Tröster a precizat că, în calitate de prim partener comercial şi investitor major în economia românească, Germania este profund interesată ca România să devină un stat mai puternic şi mai modern, care să contribuie activ la consolidarea Uniunii Europene. În opinia diplomatului german, România are în continuare un potenţial mare de dezvoltare, dar acesta trebuie cultivat pentru a creşte şi atractivitea ţării ca destinaţie a investiţiilor, potrivit News.ro.

„Din experienţa noastră, a Germaniei, domeniile care oferă cea mai bună recuperare investiţiilor sunt educaţia şi administraţia publică. Credem cu tărie că, dacă România ar putea să-şi direcţioneze eforturile instituţionale şi financiare către aceste domenii, rezultatele s-ar reflecta direct în competivitatea şi atractivitatea ei ca destinaţie de afaceri”, a arătat Achim Tröster.

El a subliniat însă că obstacolele de dezvoltare ale României rămân aceleaşi.

„Obstacolele pentru valorificarea acestui potenţial sunt binecunoscute demult: o infrastructură precară, o lipsă din ce…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE