ANSVSA: Șase restaurante și un fast-food situate pe litoral, amendate în weekend cu 16.000 de lei

Șase restaurante și un fast-food situate pe litoral au fost amendate de inspectorii sanitari-veterinari în weekend-ul ce tocmai a trecut cu suma totală de 16.000 de lei, pentru deficiențe care au vizat abateri de la legislație, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).


13268c08-b212-43a5-bcdb-17ceb82d82e6

Potrivit unui comunicat al instituției, seria controalelor în unitățile localizate în cele șapte zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia, a continuat sâmbătă și duminică.

Astfel, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au verificat 56 de unități, iar pentru abaterile de la legislație șase restaurante și o unitate tip fast-food au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare de 16.000 de lei.

În urma acestor controale s-au constatat unele deficiențe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condițiilor de igienă în spațiile de producție și etichetarea și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

ANSVSA subliniază că unitățile aflate pe litoral sunt supravegheate și verificate permanent de inspectorii din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

„Avem o activitate destul de intensă pe litoral, în primul rând pentru că este început de vacanță și nu…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE