Apar detalii despre accidentul lui Richard Hammond: supercarul electric ar fi zburat 300 de metri

Fondatorul companiei Rimac și creatorul supercarului cu care Richard Hammond a făcut accident oferă detalii despre modul în care s-a petrecut ieșirea în decor.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

La o săptămână după accidentul înfricoșător care putea să-l coste viața, RIchard Hammond află detalii despre isprava sa chiar de la creatorii supercarului pe care l-a distrus.

Mate Rimac, fondatorul companiei cu același nume și omul care a supervizat nașterea sportivei electrice Rimac Concept_One, vorbește despre accidentul provocat de Hammond la o probă de viteză în coastă din Anglia. Se pare că mașina a zburat 300 de metri și s-a rostogolit de la o înălțime de 100 de metri.

Esential
1224
de cai putere oferă supercarul Rimac Concept_One.

După ce a ieșit de pe traseu, mașina a căzut pe un alt drum de asfalt. A urmat incendiul, din care Hammond a scăpat teafăr pentru că a fost conștient și a reușit să părăsească mașina la timp.

Rimac Concept One este un supercar 100% electric, echipat cu un motor de 1224 de cai putere, capabil să atingă 100 de km/h în doar 2.5 secunde. Viteza maximă a supercarului este de 355 de km/h. Chiar și așa, grație bateriei uriașe, Rimac Concept One poate oferi o autonomie de 350 de kilometri.

Accidentul lui Hammond a dus și la întârzierea filmărilor pentru un nou sezon The Grand…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE