ArcelorMittal vrea să îşi majoreze producţia de oţel în Kazahstan

ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, vrea să îşi majoreze producţia de oţel brut realizată la combinatul său de la Temirtau, Kazahstan, până la cinci milioane de tone în 2021, faţă de patru milioane de tone în 2016, a declarat luni responsabilul acestei oţelării, transmite Reuters.


Grupul ArcelorMittal vrea să investească în acest an 250 milioane de dolari în oţelăria de la Temirtau, a declarat presei Paramjit Kahlon, care conduce de asemenea şi combinatul ArcelorMittal din Ucraina.

În acest an, combinatul siderurgic ArcelorMittal de la Temirtau ar urma să îşi majoreze producţia până la 4,2 milioane de tone, urmând ca în 2018 să ajungă la o producţie de 4,5 milioane tone.

Paramjit Kahlon a mai adăugat că ArcelorMittal intenţionează să investească în acest an o sumă de 267 milioane de dolari în Ucraina şi un miliard de dolari în total până în 2020.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE