Artificiile au luminat cerul, în închiderea Festivalului de Teatru din Cetatea Thaliei de la Sibiu

Secţiunea de circ contemporan a fost, cu siguranţă, una dintre cele mai urmărite ale acestui an, iar reprezentaţiile de dans contemporan au fost susţinute cu casa închisă. Teatrul clasic şi modern s-a îmbinat, în preferinţele spectatorilor, cu spectacolele itinerante de pe străzile Sibiului, opinia unanimă a publicului fiind că FITS 2017 a fost o ediţie cu adevărat memorabilă.


Ultima zi de festival a readus cer senin la Sibiu odată cu începerea reprezentaţiilor de stradă, mii de oameni călătorind din centrul oraşului înspre lumile imaginate de artiştii invitaţi. Şi în sălile de spectacole publicul a avut parte de un festin teatral, „Naharin`s Virus”, „Faust”, „Ritualul tobelor coreene” sau „Iliada” aflându-se printre alegerile celor care au preferat reprezentaţiile de interior.

FOTO: Dragoş Dumitru

Kadebostany, trupa elveţiană cu propria identitate stilistică vizuală, a susţinut un concert în Piaţa Mare din Sibiu, imediat după spectacolul itinerant „Fantastica lume a insectelor gigant”, în prezenţa câtorva mii de oameni veniţi să se bucure de frumuseţea muzicii live.

FITS 2017 s-a încheiat, ca de obicei, cu un intens foc de artificii, oferit de organizatori tuturor celor care au asistat în aceste zile la bucuria de a primi iubire dăruită prin intermediul artelor spectacolului. Ziarul Orizontal, scris cu iubire de Dan Perjovschi, a fost loc de întâlnire pentru toţi cei care au dorit să audă concluziile celei de-a XXIV-a ediţii a FITS, împărtăşite de Preşedintele festivalului, Constantin Chiriac.

„Am fost…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE