Audi A4 și A5, interzise la vânzare în Europa timp de două luni: modelele consumă mai …

Audi a fost nevoită să întrerupă vânzările europene pentru A4, A5 și versiunile lor de performanță în urma unor modificări la motoarele pe benzină care au generat un consum mai mare de carburant în testele oficiale.


‘);
drp.render(document.body);
drp.show();
}

Te ajutăm să primeşti oferte speciale personalizate direct de la cei mai apropiaţi dealeri.

Audi a efectuat recent câteva modificări de natură software la motoarele turbo V6 care echipează modelele A4 și A5, dar și versiunile lor de performanță S4 și S5. Totuși, aceste schimbări au făcut ca modelele să nu mai fie conforme din punct de vedere legal.

În plus, Audi a introdus un sistem micro-hibrid pe motorul TFSI de 2.0 litri care aduce un consum mai mic de carburant pe șosea. Totuși, acest sistem micro-hibrid nu este evaluat încă în cadrul testului oficial de laborator NEDC, motiv pentru care pe bancul de probe motorul ajunge să consume cu 0.2 litri mai mult la 100 de kilometri.

„Motorul TFSI de 2.0 litri este un pic diferit. A primit un sistem micro-hibrid, iar consumul s-a mărit cu 0.2-0.3 litri/100 km. Este un consum mai mare, dar sistemul micro-hibrid nu funcționează pe bancul de teste. Este un consum mai mare în laborator, dar mai bun pe șosea”, a explicat un purtător de cuvânt al Audi.

Constructorul de la Ingolstadt așteaptă acum ca guvernul german să aprobe schimbările efectuate. Până…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE