Australia va suspenda raidurile aeriene în Siria după ce forţele SUA au doborât un avion sirian

Australia, membră a coaliţiei internaţionale coordonate de SUA, a anunţat că va înceta temporar atacurile aeriene în Siria, după ce forţele americane au doborât un avion militar sirian, iar Rusia a ameninţat că va considera drept ţinte aeronavele coaliţiei care acţionează la vest de fluviul Eufrat.Australia va suspenda raidurile aeriene în Siria după ce forţele SUA au doborât un avion sirian (Imagine: Staff Sgt. Shawn Nickel/U.S. Air Force)

„Ca o măsură de precauţie, operaţiunile ofensive ale Forţelor Defensive Australiene (ADF) în Siria au fost sistate temporar”, a anunţat Departamentul Apărării de la Canberra, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

„Personalul ADF monitorizează cu atenţie situaţia aeriană din Siria şi decizia de reluare a operaţiunilor aeriene ADF în Siria va fi luată la timpul cuvenit”, au adăugat autorităţile australiene, care au precizat că operaţiunile în Irak vor continua în mod normal.

Un avion de vânătoare american a doborât, duminică, o aeronavă militară siriană în provincia Raqqa, din nordul Siriei, Washingtonul comunicând că avionul sirian bombardase zone în care se aflau forţe ale coaliţiei împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Potrivit armatei siriene, avionul a fost doborât în apropierea oraşului Rasafah, în timp ce efectua o misiune împotriva militanţilor Stat Islamic. Pilotul a fost dat dispărut.

Ministerul rus al Apărării a anunţat că va considera drept ţinte avioanele coaliţiei coordonate de SUA care acţionează în Siria la vest de fluviul…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE