Autoritățile au celebrat un secol de la reforma Constituțională de la Iași

Autorități locale și centrale au luat parte, marți, la manifestările organizate de municipalitatea ieșeană pentru a marca 100 de ani de la reforma constituțională de la Iași.


124792b1-dbea-4ba8-96ed-427de99c9467

Într-un discurs susținut pe scena Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași în cadrul Centenarului Reformei Constituționale de la Iași (14-20 iunie 1917 — 14-20 iunie 2017), vicepreședintele Senatului Iuliana Laura Scântei a reamintit că de la Iași în 1917 au fost susținute și apărate de oamenii politici ai vremii principiile fundamentale ale statului român, precum și principiile constituționale.

„Azi, 20 iunie, la Iași, facem o frumoasă repetiție a istoriei în prezența principalilor reprezentanți ai instituțiilor fundamentale de pe scena politică românească, și care din punct de vedere politic acum un secol au întruchipat voința națională. Afirmăm astăzi, la 100 de ani, că Iașiul nu a fost o capitală a provizoratului istoric în care s-a aflat națiunea română, ci a fost o reală capitală a renașterii și a speranței naționale. Iașiul, odinioară capitala Moldovei, și apoi capitala Regatului României, a fost locul unde s-au afirmat mereu principiile și valorile naționale, credința noastră, sentimentul solidarității, și al unității, temelii ale existenței și continuității statale”, a declarat vicepreședintele Senatului Iuliana Laura Scântei.

Prin intermediul unui mesaj, președintele Klaus Iohannis a menționat, la rândul său, rolul determinant pe care l-a avut…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE