Autorul atacului comis luni în centrul Parisului era simpatizant al reţelei teroriste Stat Islamic

Bărbatul care a lovit cu un autoturism, luni, o autoutilitară a Jandarmeriei franceze, în centrul Parisului, promisese loialitate reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă surse din cadrul investigaţiei.


Bărbatul în vârstă de 31 de ani a lăsat o scrisoare-testament în care îşi afirma loialitatea pentru Abu Bakr al-Baghdadi, liderul organizaţiei teroriste Stat Islamic, a declarat un oficial din cadrul comisiei de anchetă.

Suspectul, Adam Djaziri, era practicant de tir sportiv, dar alesese acest sport pentru a se pregăti în vederea comiterii unui atac terorist. În locuinţa individului, care era supravegheat din 2015 pentru legături cu grupuri islamiste, au fost găsite numeroase arme.

Investigaţia în cazul incidentului produs luni pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris este coordonată de Direcţia antiteroristă a Parchetului.

Adam Djaziri a lovit cu un autoturism Renault Mégane o autoutilitară a Jandarmeriei, luni după-amiază, în zona Pieţei Étoile, pe Bulevardul Champs-Elysées din capitala Franţei. Autoturismul a luat foc la impact, iar în el au fost găsite arme şi o butelie de gaz. Suspectul a murit în urma rănilor suferite în incendiu. Nu este clar dacă a fost împuşcat de jandarmi. Nicio altă persoană nu a fost rănită în atac.

Patru rude apropiate ale islamistului au fost reţinute şi sunt interogate.

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE