Autorul atacului cu vehicul din Londra, acuzat de atac terorist

Bărbatul suspectat că a condus vehiculul care a lovit în cursul nopţii un grup de musulmani, în oraşul Londra, a fost identificat, individul, probabil cu opinii de extremă-dreapta, fiind arestat preventiv pentru tentativă de crimă şi atac terorist, relatează Sky News şi BBC.Autorul atacului cu vehicul din Londra, acuzat de atac terorist (Imagine: Twitter)

Individul care a lovit intenţionat cu o autoutilitară un grup de persoane, în apropierea unui complex islamic din zona Finsbury Park (Londra), a fost identificat ca fiind Darren Osborne, un bărbat de 47 de ani din oraşul Cardiff.

O persoană a murit, iar alte zece au fost rănite în atacul comis în cursul nopţii de duminică spre luni. Atacul cu vehicul a avut loc în timp ce mai multe persoane acordau îngrijiri medicale unui bărbat căruia i se făcuse rău. Persoana a decedat, dar nu se ştie dacă moartea acesteia a fost cauzată de atac.

Potrivit martorilor, Darren Osborne a strigat: „Voi omorî musulmani”, un indiciu că este vorba de un atac de extremă-dreapta.

Darren Osborne a fost plasat în arest preventiv sub acuzaţiile de tentativă de crimă şi atac terorist.

 

<p style="overflow: hidden; margin: 10px…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE