Avantajele „muncii de acasă”. Ce companii oferă acest beneficiu

Atât angajaţii, cât şi companiile, percep din ce în ce mai mult avantajele sistemului de lucru remote şi prezintă această opţiune încă din procesul de recrutare.  Ba mai mult, astăzi deja există angajaţi care îşi selectează locul de muncă după acest criteriu, în timp ce companiile văd în lucrul de acasă un beneficiu în plus pentru candidat”, a declarat Raluca Peneş, HR Coordinator Smartree.


Aceasta a subliniat că munca în sistem remote este întâlnită în special în companiile a căror activitate se poate desfăşura într-un alt spaţiu decât cel de la birou, fără a afecta realizarea responsabilităţilor din fişa de post şi fără a influenţa calitatea rezultatelor. Astfel, în această categorie intră domeniile IT, contabilitate, Call-Center, telemarketing sau chiar HR.

Raportat la angajaţii cel mai mult atraşi de acest sistem, tinerii sunt cei mai motivaţi de modalitatea de lucru remote. Explicaţia este că aceştia sunt mult mai deschişi şi independenţi, pun mult mai mult accent pe timpul liber, asumându-şi direct acest mod de lucru. Pe de altă parte, generaţiile anterioare, angajaţii de peste 40 ani, sunt mult mai reţinuţi în această abordare. Aceştia s-au dezvoltat profesional într-un alt mediu de lucru, asociind de cele mai multe ori eficienţa activităţii cu un control strict şi direct al superiorului ierarhic.

Avantajele serviciului de acasă

„Aşa cum spuneam, unul dintre motivele ce a dus la o creştere a ratei de adopţie a acestui stil de lucru este reprezentat de beneficiile pe care le-au perceput mai ales…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE