Băsescu către Kelemen Hunor: UDMR a fost tot timpul în alianțe împotriva mea la alegerile prezidențiale

Președintele PMP, Traian Băsescu, i-a răspuns marți liderului UDMR, Kelemen Hunor, susținând că Uniunea a fost tot timpul în alianțe împotriva sa la alegerile prezidențiale iar voturile obținute de el de la maghiari se datorează faptului că a făcut pentru unguri mult mai mult decât UDMR în ceea ce privește infrastructura.


67f7eb86-2dc4-4b16-a9eb-3fadbefa5ed7

„Nu am nimic cu minoritatea maghiară și nici măcar cu UDMR, pe care o respect pentru tenacitatea cu care încearcă să își atingă obiectivele de maghiarizare a Ardealului. I-aș aminti lui Kelemen Hunor, care vorbea ceva despre cerșit voturi de la ei, că, la Tușnad, cu Victor Orban de față, când discutau despre autonomia Ținutului Secuiesc, le-am spus: ‘la Odorheiul Secuiesc, tot atâta autonomie câtă la Caracal’. (…) Pentru că domnul Kelemen Hunor are impresia că am cerșit vreodată voturile ungurilor, vreau să îi aduc aminte următorul lucru: primul și cel mai important, că eu i-am tratat pe minoritarii maghiari ca cetățeni români loiali statului român. De aceea mi-am și petrecut foarte mult timp în cele două mandate în Covasna și Harghita”, a explicat Băsescu într-o conferință de presă.

El a adăugat că UDMR a fost tot timpul în alianțe împotriva sa la alegerile prezidențiale.

„Ca să clarificăm cerșitul de voturi, o să îi aduc aminte că UDMR tot timpul a fost în alianțe împotriva mea la alegerile prezidențiale. Amintesc că, la alegerile din 2004, UDMR a avut un acord cu Adrian Năstase, și nu cu mine, deci, eventual, Adrian…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE