Biroul Asigurătorilor a soluţionat integral 85% din dosarele Astra Asigurări şi 75% dintre cele ale Carpatica Asigurări

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România – BAAR a soluţionat integral 85% din dosarele de daună Carte Verde preluate de la Astra Asigurări, respectiv 79% din cele de la Carpatica Asigurări, până la data de 31 mai 2017, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.


Ca urmare a falimentului celor două societăţi, Astra şi Carpatica, BAAR a plătit până la 31 mai 2017 despăgubiri în sumă totală de 213,1 milioane lei (din care 125,9 milioane lei pentru Astra şi 87,2 milioane lei pentru Carpatica) şi mai are dosare în lucru, în diferite stadii de soluţionare, cu o rezervă totală rămasă însumând 209,8 milioane lei (din care 109,3 milioane lei pentru Astra şi 100,5 milioane lei pentru Carpatica).

În acelasi timp, o analiză a cererilor de rambursare în funcţie de ţările de provenienţă evidenţiază faptul că peste 60% dintre solicitări provin din Italia, Germania şi Marea Britanie, atât în cazul Astra cât şi în cel al Carpatica.

Autoritatea de Supraveghere Financiara a retras în data de 26 august 2015 autorizaţia de funcţionare a societăţii Astra Asigurări şi a luat aceeaşi decizie în ce priveşte societatea Carpatica Asigurări, un an mai târziu, respectiv în data de 27 iulie 2016.

Retragerea autorizaţiei de funcţionare a celor două societăţi a avut drept consecinţă imediată pierderea calităţii acestora de membru al Biroului Asigurătorilor Auto din România (BAAR) şi, implicit, preluarea spre gestionare de către BAAR a tuturor dosarelor de daună Carte Verde care implică autovehiculele asigurate în mod valabil la data accidentului la…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE