Bodog, la deschiderea DiaEuro 2017: Vreau să dăm un semnal că pacienții cu diabet pot să aibă activități sportive

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat, luni, la ceremonia de deschidere oficială a DiaEuro 2017, că diabetul zaharat nu trebuie să fie un obstacol în calea activităților sportive, iar mișcarea este foarte importantă atât în prevenție, cât și în tratarea bolilor.


7db9a008-cef0-447c-8ad9-c62a79e9c14a

„Sunt aici pentru a participa la campionatul de fotbal de sală al pacienților cu diabet, pentru a da un semnal referitor la faptul că pacienții cu diabet pot să aibă activități sportive, pot să obțină performanțe și, în același timp, să dăm un semnal cu privire la faptul că mișcarea este foarte importantă atât în prevenție, cât și în tratamentul bolilor. Suntem alături de pacienții cu diabet și acesta este motivul pentru care am fost astăzi aici”, a declarat ministrul, prezent la Clubul Sportiv Dinamo, unde a avut loc deschiderea Campionatului European de Futsal al Persoanelor cu Diabet — DiaEuro 2017.

Și ministrul Tineretului și Sportului, Marius-Alexandru Dunca, a încurajat persoanele cu diabet să facă sport.

„Susținem persoanele cu diabet, eu l-am avut în familie pe tatăl meu și știu ce înseamnă, vreau să-i felicit pe acești oameni pentru că sunt niște modele, niște exemple pentru noi toți, pentru că cel mai de preț lucru pe care îl avem este sănătatea. Acest lucru demonstrează că putem da o șansă vieții prin activități sportive. Suntem la a doua ediție pe care o organizăm în România, suntem campioni europeni și sper să fim și a treia oară anul acesta. Dacă…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE