Brașov: Numărul persoanelor internate la Spitalul de Boli Infecțioase a ajuns la 20; două sunt cazuri de meningococemie

Numărul pacienților internați la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov a ajuns la 20, două fiind cazuri de meningococemie, dar cinci dintre cei internați zilele trecute ar putea fi externați marți, în cursul zilei fiind așteptate rezultatele analizelor de la Institutul „Matei Balș” din București, a declarat managerul unității sanitare, dr. Ramona Ionescu.


b9d1ae7a-6395-4969-ba8c-c3682598249e

„În acest moment nu vorbim despre meningită. Vorbim despre două cazuri de meningococemie, unul dintre ele cu interesare meningeală, dar restul de 18 cazuri nu au meningită. La ora actuală, avem 20 de cazuri internate, numai două au infecție meningococică și unul dintre ele și meningită. (…)Nu avem internați pacienți cu meningită. Ceilalți pacienți au fost internați pentru febră, dureri de cap, dureri de gât, dar dacă a fost infecție meningococică, (…) încă nu știm până nu definitivăm rezultatele bacteriologice, ea a fost stopată în primele ore. Există meningococemie clară, dar numai unul dintre cele două cazuri a fost confirmare cu laboratorul clară și acela are interesare meningeală, restul sunt angine febrile care pot fi infecții menigococice la debut sau nu, vom tranșa când vom avea rezultatele bacteriologice, în condițiile în care, de la 15 internați probele au fost trimise la București, în cursul zilei de ieri (luni-n.r.)”, a spus Ionescu.

Potrivit acesteia, pentru cinci dintre pacienți rezultatele sunt negative și aceștia urmează să fie externați după ce Institutul Matei Balș va comunica…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE