BRM: Programul de guvernare prevede eliminarea monopolurilor; suntem optimiști că nu vom pierde dreptul de a tranzacționa gaze

Noul program de guvernare prevede la capitolul Energie eliminarea monopolurilor, astfel că reprezentanții Bursei Române de Mărfuri (BRM) sunt optimiști că nu vor pierde dreptul de a tranzacționa gaze, a declarat, luni, directorul general al BRM, Gabriel Purice, într-o conferință de presă.


715356ff-2b55-462b-bb8f-5cd0945d45bb

Acesta s-a referit la amendamentul introdus de Comisia de industrii din Camera Deputaților, potrivit căruia singura bursă licențiată de tranzacționare a gazelor va rămâne OPCOM, ceea ce va lăsa BRM fără dreptul de a tranzacționa gaze. Decizia va fi luată în sesiunea din toamnă. În prezent, atât BRM, cât și OPCOM dețin licență de tranzacționare a gazelor.

„Noi suntem optimiști în momentul de față, sinceri să fim. Am informat și președinții celor două Camere, am informat și membrii Comisiilor. Vom continua această campanie. În programul partidului de guvernământ a apărut această eliminare a monopolurilor. Bănuim că se referă și la lucrul acesta. Nu credem că se referă la altceva. Noi suntem optimiști. Totuși, este o situație care nu poate să genereze ceva bun și este o naționalizare, este un abuz al statului de drept și așa mai departe. Sunt lucruri grave care s-ar încălca cu această decizie. Noi suntem optimiști. Din ceea ce cunosc eu este o inițiativă a unui grup de parlamentari. Atât. Nu este poziția Guvernului”, a spus Gabriel Purice.

Acesta a precizat că inițiativa din Parlament a primit puncte de vedere contrare de la instituții precum Ministerul…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE