Bugatti Chiron va avea un adversar pe măsură: Hennessey pregătește lansarea lui Venom F5

Duelul dintre Hennessey și Bugatti nu s-a încheiat. Compania americană pregătește Venom F5, un rival de circa 1.500 de cai putere pentru Chiron.


Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

Compania americană Hennessey pregătește o surpriză pentru fani. În frunte cu fondatorul John Hennessey, în perioada următoare vom face cunoștință cu Venom F5, un hypercar dezvoltat complet in-house.

Spre deosebire de vechiul Venom GT, F5 va folosi o platformă proiectată de noua divizie Hennessey Special Vehicles. Denumirea F5 nu a fost aleasă întâmplător. Conform Hennessey, modelul a fost botezat după cel mai rapid și puternic vânt de pe pământ. Acesta dezvoltă viteze cuprinse între 420 și 511 km/h.

Totodată, Hennessey Venom F5 are un singur scop: să-l bată pe Bugatti Chiron. Conform producătorului american, viteza de top a lui Venom F5 ar urma să se apropie de 482 km/h.

Până în acest moment, motorizarea folosită de Hennessey pentru Venom F5 rămâne un mister. Puterea oferită ar urma să fie de circa 1.500 CP.

„Suntem foarte încântați de F5 și de faptul că vine cu un design nou și cu o structură nouă pentru a reuși performanțe mai bune”, a declarat John Hennessey. Până la debutul lui Venom F5, americanii au demarat o campanie de teasing.

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE