Camera Deputaţilor: Majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care prevede că majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime, iar valorile superioare pot pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurărilor sociale de stat.Camera Deputaţilor: Majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime

„Majorările anuale ale valorii punctului de pensie reprezintă praguri minime. Valori superioare ale punctului de pensie pot fi stabilite prin legea anuală a bugetului asigurăririlor sociale de stat, cu respectarea prevederilor legii responsabilităţii financiar-fiscale nr.69/2010 şi în concordanţă cu strategia fiscal-bugetară corespunzătoare”, potrivit propunerii legislative pentru completarea art. 102 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

Deputaţii din comisia de specialitate au susţinut că trebuie lăsată la latitudinea Guvernului posibilitatea ca, în funcţie de conjuctura economico-financiară a ţării, să poată indexa valoarea punctului de pensie peste aceste praguri.

În situaţia în care indicele de corecţie rezultat în urma aplicării prevederilor legii este mai mic decât cel precedent calculat, se păstrează cel din urmă.

Prin derogare de la prevederile Legii 7/2017 privind bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2017, în anul 2017 indicele de corecţie este 1,14, potrivit sursei citate.

Potrivit raportului adoptat de plen, odată cu majorarea valorii punctului de pensie la 1000 lei, de la data de 1 iulie 2017, conform OUG…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE