Casa Albă îi acuză pe democraţi că ar fi CONSPIRAT cu Ucraina în timpul campaniei prezidenţiale

Sean Spicer, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a afirmat că democraţii ar fi avut înţelegeri secrete cu autorităţile din Ucraina în timpul campaniei prezidenţiale din 2016, reluând acuzaţiile potrivit cărora un oficial democrat s-ar fi întâlnit cu membri ai personalului diplomatic ucrainean.


Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a făcut referire la câteva materiale difuzate de mass-media conservatoare în care se afirmă că un oficial democrat ar fi căutat să obţină informaţii compromiţătoare despre Paul Manafort, directorul echipei de campanie a lui Donald Trump. Primele informaţii în acest sens au apărut într-un articol publicat de site-ul Politico în luna ianuarie, potrivit site-ului postului France 24.

„În mod evident, în ultimele zile a existat un interes to mai mare în legătură cu ceea ce DNC (Convenţia naţională a Partidului Democrat, n.red) a făcut în coordonare cu Guvernul ucrainean în încercarea de a conspira”, a declarat Spicer, care a adăugat că scopul asocierii era „să obţină demiterea cuiva, lucru care în cele din urmă nu s-a întâmplat”.

Manafort a fost nevoit să demisioneze în august 2016 în contextul dezvăluirii mai multor detalii ale afacerilor sale cu liderii pro-Kremlin din Ucraina.

Ambasada Ucrainei la Washington a negat afirmaţiile că ar fi „conspirat” cu democraţii împotriva echipei de campanie a lui Donald Trump.

Ambasada „nici nu a colaborat cu DNC privind opoziţia şi nici nu a efectuat vreo acţiune pentru a submina eforturile de campanie”, se afirmă într-un comunicat al reprezentanţei diplomatice ucrainene.

„Deşi…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE