Câte calorii ar trebui să consumăm în funcţie de vârstă


Când vine vorba despre siluetă şi despre o greutate corporală normală şi sănătoasă, sfaturile vin din toate părţile.

<!– this part to be placed in section, in the place, where the ad should be delivered —


Există atât de multe mituri şi vorbe din bătrâni despre acest subiect, încât nimeni parcă nu ştie ce să mai creadă. Totuşi, în ceea ce priveşte aportul zilnic de calorii, se pare că s-a ajuns la o concluzie, aceea că femeile nu ar trebui să depăşească limita de 2.000 de calorii pe zi, în timp ce bărbaţii ar trebui să consume în jur de 2.500 de calorii.

Cercetările arată că deşi aceste cifre sunt, în mare parte, reale, vârsta este un factor care trebuie avut în vedere şi care poate determina aportul de calorii necesar fiecărei persoane în parte, potrivit The Independent.

Statisticianul Nathan Yau, de la Universitatea California Los Angeles (UCLA) a analizat datele de la Departamentul american pentru sănătate pentru a determina modul în care vârsta intervine în calculul numărului optim de calorii pe care o persoană trebuie să le consume zilnic astfel încăt să-şi menţină o greutate optimă.

Yau a identificat în primă fază particularităţi legate de stilul de viaţă: activ, moderat sau sedentar. Apoi a combinat cifrele astfel încât să obţină rezultatele cele mai apropiate de adevăr.

Femeile care au un stil de viaţă mai degrabă…

citeste mai mult aici

categorii
Lifestyle
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE