Ceasul care-ţi plăteşte cumpărăturile: Banca Transilvania l-a prezentat la Techsylvania 2017

În ultimii ani au fost introduse plăţile contactless la festivaluri de muzică din România, care au culminat cu o brăţară la Electric Castle pe care îţi depozitai bani şi plăteai băuturile sau mâncarea. Acum următorul nivel e ceasul. Acesta a fost prezentat la Techsylvania 2017, în Cluj, şi va fi disponibil celor interesaţi. 


Ceasul se numeşte Mondaine-BT şi este un produs hardware aproape inteligent (dacă ţii cont de plăţi) construit în colaborare cu elveţienii de la Mondaine. Este, pe scurt, un instrument de plată care va putea înlocui cardul la cumpărături, atât în ţară, cât şi în străinătate. Preţul este de peste 1.000 de lei – 1.090 de lei versiunea Clasic, pentru bărbaţi şi femei, şi 1.690 de lei versiunea Unisex cu o curea maro. Nu rezistă la apă, nu are niciun afişa digital şi nu e conectat la telefon, cum te-ai obişnuit cu smartwatch-urile, dar e totul despre plăti.

Le oferă utilizatorilor acces la conturile curente în lei deschise la Banca Transilvania. Conform companiei, ceasul a fost dezvoltat în aproximativ şase luni şi este în premieră oferit pe piaţa din România. Trebuie ţinut cont însă că Visa şi Mastercard au experimentat cu astfel de tehnologii, iar Visa a propus şi o plată printr-un inel. Deocamdată, mai rămâne de vândut ideea utilizatorilor.

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE