Chipul unui fermier din Epoca Bronzului, reconstruit cu ajutorul tehnologiei 3D

O echipă de oameni de știință a reușit, cu ajutorul tehnologiei 3D, să modeleze chipul unui fermier din Epoca Bronzului care a trăit în centrul Angliei în urmă cu 4.000 de ani, informează luni Xinhua.


943d6bdc-3f16-4b0f-906f-6eaac22c9781

Sursa foto: Face Lab LJMU / Facebook

”Detectivii timpului” din cadrul laboratorului ”Face Lab” de la Universitatea John Moores din Liverpool, Marea Britanie, au utilizat tehnologia 3D bazându-se pe studiul craniului bărbatului.

Scheletul fermierului a fost găsit într-un vechi cimitir din comitatul Derbyshire, în anii ’30.

În ultimele trei decenii, rămășițele pământești au făcut parte dintr-o colecție expusă la Muzeul Buxton din Derbyshire, într-o zonă pitorească din Marea Britanie cunoscută drept Peak District.

Până în prezent nimeni nu a reușit să își imagineze cum arăta acest bărbat în timpul vieții.

Proiectul face parte dintr-un program care își propune să conecteze colecțiile Muzeului Buxton la peisajul înconjurător.

Joe Perry, oficial din cadrul muzeului, a declarat că este important să li se atribuie un chip rămășițelor pământești din Epoca Bronzului. ”Trebuie să îi facem pe oameni să se gândească la schelet ca la o persoană care a trăit și a muncit în Derbyshire. Avem o datorie de a avea grijă de cel decedat, am vrut să subliniem că aceștia sunt oameni”, a declarat Perry. El a menționat că bărbatul din Liff’s Low a avut în jur de 35 de ani când a murit și și-a petrecut viața îndeletnicindu-se cu muncile agricole în Peak…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE