Clasamentul rușinii: România se află pe locul al doilea în Europa în topul deceselor în …

Bulgaria și România ocupă, în această ordine, primele poziții într-un clasament care măsoară numărul de decese cauzate de accidentele rutiere. La polul opus se află Norvegia, Suedia și Elveția.


Esential
97
de decese la un milion de locuitori au fost înregistrate în România în 2016.

Consiliul European pentru Siguranța Transporturilor (ETSC) a publicat raportul anual cu privire la numărul de decese cauzate de accidentele rutiere din Uniunea Europeană. În 2016, la nivelul Uniunii, 25.671 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere.

Conform rapoartelor oferite de ETSC, în ultimii trei ani, numărul deceselor nu a scăzut. 40% dintre accidente au fost catalogate drept accidente de muncă, iar ETSC vrea ca angajatorii și autoritățile din ficare stat membru să acorde o atenție sporită pentru ca acest procent să scadă în perioada următoare.

Din păcate, România se află pe locul doi în topul celor mai multe decese cauzate de accidentele rutiere. Valorile finale nu au fost publicate, dar datele preliminare spuneau că în 2016, în România raportul a fost de 97 de morți la un milion de locuitori. Singura țară din UE care a reușit să ne depășească a fost Bulgaria, cu 99 de decese la un milion de locuitori.

Newsletter
Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.

La capătul bun al raportului se află Norvegia, Elveția, Suedia și…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE