Coaliţia de guvernare PSD-ALDE renunţă la impozitul pe cifra de afaceri. Guvernul face, în schimb, simulări pe taxa de solidaritate/ Tudose, despre gradul de execuţie bugetară

Premierul Mihai Tudose a declarat luni că Executivul a renunţat la impozitul pe cifra de afaceri, însă în momentul de faţă se fac simulări pe taxa de solidaritate. Premierul nu a putut să spună care ar fi pragul în cazul acestei taxe.


Măsura neaplicării impozitului pe cifra de afaceri a fost luată de premier, în timp ce se afla în avion spre Bruxelles, săptămâna trecută, discutând cu ministrul Finanţelor despre simulările făcute în cazul acestei propuneri de modificare fiscală. Prim-ministrul a admis că ”s-a grăbit” să ia această decizie fără să se consulte cu coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

”Nu aplicăm impozitul pe cifra de afaceri. Aici eu m-am grăbit un pic şi v-am spus de la Bruxelles că am văzut simukările şi am luat decizia că nu se pot implementa. Eu am luat această decizie pe baza discuţiei şi a materialelor pe care mi le-a dat ministrul Finanţelor Ionuţ Mişa. Chiar pe avion am luat decizia, la dus. Trei ore am stat împreună şi am vorbit despre acest lucru. Azi am prezentat şi coaliţiei elementele care au stat la baza acestei decizii şi consideraţi încheiat acest subiect”, a declarat premierul Mihai Tudose la finalul şedinţei săptămânale a coaliţiei.

Premierul a explicat că apariţia acestei propuneri de modificare fiscală în programul de guvernare a apărut ca ”mijloc” şi nu ca şi ”scop”, în încercarea de a evita ”zone în care actori economici au impresia că sunt mai dibaci” decât structurile statului. Tudose a afirmat că în perioada următoare va fi implementată o directivă europeană care prevede ca…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE