Coldea: Pe 6 decembrie 2009 nu am luat cunostinta de fapte referitoare la posibilitatea afectarii scrutinului

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a transmis, luni, o scrisoare Comisiei parlamentare de ancheta cu privire la alegerile prezidentiale din 2009 in care precizeaza ca, pe 6 decembrie 2009, nu a luat cunostinta de niciun fel de date, informatii, respectiv fapte sau imprejurari referitoare la posibilitatea afectarii rezultatului scrutinului electoral sau cu privire la alte aspecte care fac obiectul activitatii comisiei.

Scrisoarea este structurata pe doua parti: consideratii generale si consideratii particulare.


La capitolul consideratii particulare, Coldea scrie ca atat in cursul zilei de 6 decembrie, cat si ulterior, in calitate de prim-adjunct al directorului SRI, a desfasurat cu precadere „activitati circumscrise apararii, promovarii intereselor de securitate ale statului roman si protejarii cetatenilor Romaniei potrivit competentelor conferite institutiei, adecvate functiei si adaptate situatiilor specifice (concret, in perioada la care ne referim, adaptate contextului electoral)”.

„De asemenea, in mod firesc, ca orice cetatean, ocazional am avut si activitati cu caracter privat – fara nicio legatura cu atributiile mele de serviciu sau care sa implice calitatea mea profesionala. Mentionez ca aceste activitati, desi private, se supun prevederilor din normele si regulamentele militare aplicabile personalului SRI si nu au afectat in niciun fel conduita mea profesionala sau indeplinirea sarcinilor de serviciu. Precizez ca in contextul particular al zilei de 6 decembrie 2009, nu am luat cunostinta de niciun fel de date, informatii, respectiv fapte sau imprejurari referitoare la posibilitatea afectarii…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE