Colegiul Farmaciștilor: Principala activitate a farmaciei este și rămâne aprovizionarea pacienților cu medicamente

Colegiul Farmaciștilor susține, într-un comunicat de presă transmis vineri, că „principala activitate a farmaciei este și rămâne aprovizionarea pacienților români cu medicamente și nicidecum comerțul paralel”.


9c356ffb-b627-414c-af6f-76f330edc70c

Colegiul anunță că această precizare vine în urma apariției unor informații în presă conform cărora farmaciile au primit undă verde la exportul paralel de medicamente, odată cu adoptarea de către Parlament a Legii de modificare a art. 800, alin. (2) din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, prin care persoanele juridice autorizate să elibereze medicamente către populație pot să desfășoare și activitate de distribuție angro.

„Colegiul Farmaciștilor nu a avut niciun fel de aport în discutarea acestei legi, dar respectă dreptul Parlamentului României de a legifera aspecte pe care le consideră oportune. Ca organism profesional, apărăm interesele farmaciștilor, nu cele comerciale, și facem toate demersurile posibile pentru noi, ca instituție, astfel încât serviciile farmaceutice furnizate pacienților români să rămână la standarde de calitate ridicate. Modul de prezentare a informației a acreditat în mod incorect ideea că, de la adoptarea actului normativ, orice farmacie autorizată va putea să comercializeze medicamente atât către pacienți, cât și angro, inclusiv în afara țării. În realitate, cele două tipuri de activități necesită în continuare două autorizări distincte”, se arată în comunicatul remis AGERPRES de…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE