Creatorii seriei Hitman vor fi independenți, iar gamerii vor avea de câștigat

Unul dintre popularele FPS-uri din ultimul deceniu, Hitman se pare că va fi produs de acum înainte de un studiu independent, după ce Square Enix a renunțat la IO Interactive.


Timp de câteva luni, destinului îndrăgitei serii de jocuri Hitman a fost incert. Din totdeauna, fiecare titlu din serie a fost produs de IO Interactive și publicat de Square Enix. Din cauza faptului că au fost niște probleme de profitabilitate la mijloc, Square Enix a anunțat că speră să vândă dezvoltatorul jocurilor și că, între timp, a fost întreruptă munca la orice joc nou. După mai multe tentative eșuate, se pare că directorii IO Interactive au strâns suficiente fonduri încât să-și răscumpere independența.

Inițial, IO Interactive a pornit la drum ca un studio intependent și a colaborat cu Square Enix pe partea de publicare a jocurilor dezvoltate in-house. Între timp, Square Enix a cumpărat studioul în 2009 pentru o sumă necunoscută. Nici valoarea tranzacției actuale nu a fost făcută publică.

,,Sunt mândru să anunț că IO Interactive este acum în mod oficial un studio independent.” Hakan Abrak, directorul IO Interactive a publicat anunțul oficial al despărțirii de Square Enix pe site-ul companiei. ,,În mod crucial, ne vom păstra toate drepturile pentru Hitman.” În același context, a anunțat că toate drepturile intelectuale aferente francizei Hitman vor rămâne în continuare în portofoliul IO…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE