Cupa Mondială 2022 în pericol. Mai multe țări ar fi solicitat FIFA să retragă Qatarului dreptul de a organiza turneul final!

Cupa Mondială 2022 în pericol. Mai multe țări ar fi solicitat FIFA să retragă Qatarului dreptul de a organiza turneul final!


Șase țări arabe, care au întrerupt luna trecută legăturile cu Qatar, ar fi transmis o scrisoare către FIFA în care au solicitat retragerea dreptului de a organiza CM 2022 de fotbal din cauză ca emiratul din Golf este o ”bază a terorismului”, relatează Reuters.

Site-ul elvețian The Local relatează că Arabia Saudită, Yemen, Mauritania, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt sunt semnatarele unei scrisori către FIFA în care invocă aplicarea articolului 85 din Codul FIFA, ce permite retragerea organizării unei competiții în caz de urgență.

Reuters nu a intrat în posesia unei copii a scrisorii, iar FIFA susține că președintele Gianni Infantino nu a primit un asemenea document, notează Agerpres.

Cupa Mondială 2022 în pericol. Relații tensionate cu patru state

Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Bahrain și Egipt au rupt relațiile diplomatice și de transport cu Qatarul în luna iunie, susținând că acest emirat susține terorismul și Iranul. Doha a respins însă aceste acuzații.

CITEȘTE ȘI: Vaci Holstein, aduse cu avionul în Qatar din cauza embargoului


citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE