CURS VALUTAR. Leul se AFUNDĂ tot mai mult şi ajunge la un nou RECORD multianual

Banca Naţională a României a afişat marţi o cotaţie oficială de 4.5957 lei/euro, un record al ultimilor aproape cinci ani, pe fondul tensiunilor politice, dar şi al unor influenţe internaţionale.Cursul valutar a coborât la un nou record multianual: 4,5957 lei/euro

Cursul de peste 4,59 lei/ euro nu a mai fost consemnat din luna iulie 2012.

Marţi, până în jurul orei 11.00, cursul a evoluat sub pragul de 4,59 lei/euro, apoi a urcat treptat până la un maxim de 4,5950 lei/euro, iar după ora 13.00 – ora afişării referinţei BNR – leul şi-a continuat deprecierea.

Claudiu Cazacu, analist-şef XTB România, consideră că un răspuns rapid la nesiguranţa politică internă va frâna deprecierea monedei naţionale faţă de principalele valute, evitându-se riscul depăşirii nivelului de 4,6 de lei pentru un euro.

Situaţia politică incertă de pe plan intern, dar şi conjunctura externă nefavorabilă a deprecizat leul faţă de euro şi dolarul american, iar tendinţa este în continuare de depreciere”, a declarat Claudiu Cazacu, pentru MEDIAFAX.

Guvernul şi-a amânat marţi, pentru joi, şedinţa săptămânală, astfel încât aceasta va avea loc după dezbaterea moţiunii de cenzură programată pentru miercuri.

Vasilescu, BNR: Piaţa valutară reacţionează calm la tensiunile politice, cu variaţii nesemnificative

Tensiunile politice din ultimele zile sunt vizibile şi pe piaţa valutară, dar variaţiile cu un ban, astăzi faţă de ieri, nu sunt semnificative pentru banca centrală, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX,…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE