Cursuri gratuite de progamare pentru românii ademeniţi de salariile din IT

Şcoala gratuită de programare Academy+Plus, lansată acum trei ani la Cluj-Napoca, se deschide şi la Bucureşti, unde oferă 120 de locuri şi sprijin ulterior la angajare pe poziţii junior în sectorul IT. La Cluj, dintre cei 198 de cursanţi din ultimii trei ani, 110 lucrează acum în companii cu profil IT.


Aspiranţii trebuie să treacă mai întâi un test de memorie şi unul de logică, apoi vor trece pintr-un curs de 28 de zile în care vor învăţa limbajul de progamare C, cu evaluări săptămânale, finalizat printr-un examen de opt ore.

Şcoala propriu-zisă va începe în luna noiembrie, candidaţii urmând să studieze trei proiecte obligatorii, apoi să-şi aleagă o specializare. Programa are 21 de niveluri, însă candidaţii nu trebuie să o parcurgă în totalitate.

„După aproximativ 6 – 9 luni, cursanţii ajung la nivelul de specialist IT junior, pregătire mai mult decât suficientă pentru a putea fi angajaţi. De asemenea, îi susţinem pe cursanţi să îşi găsească rapid job-uri în industria IT. ACADEMY+PLUS se alătură, aşadar, eforturilor care susţin educaţia în IT, vizând să crească anual numărul de persoane pe care le specializează în acest domeniu. Finanţarea vine din mediul privat, de la companii care ne sponsorizează”, spune Daniela Buşcan, director program în cadrul Academy+Plus.

„Metoda de învăţare aduce în prim-plan practica, munca în echipă şi colaborarea. Pe scurt, un micro-mediu organizaţional în care cursanţii află din prima zi ce este acela un termen limită sau cum să colaboreze şi să se pună în valoare unii pe…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE