Datele personale a 198 mil. de americani, inclusiv opiniile lor politice, au fost publicate online fără nicio măsură de protecţie

Datele personale a 198 de milioane de americani, inclusiv adrese, numere de telefon şi opinii politice, inclusiv în chestiuni controversate, precum controlul armelor, au fost publicate pe internet fără niciun fel de măsură de protecţie, de o companie contractată de Comitetul Naţional Republican, relatează BBC News, citate News.roPotrivit Biroului de recensământ, în SUA trăiesc circa 245 de milioane de persoane având vârsta de peste 18 ani.


Cei 1,1 terabytes de date, ce includ date de naştere, au fost disponibile pe un server de cloud al Amazon şi puteau fi accesate de oricine avea linkul, scrie News.ro.

Datele au fost descoperite săptămâna trecută de un analist de risc informatic de la compania de securitate UpGuard, Chris Vickery. Informaţiile par să fi fost strânse din mai multe surse – de la postări controversate pe reţeaua de socializare Reddit la comitete care au strâns fonduri pentru Partidul Republican.

Informaţiile au fost trecute în tabele postate pe un server deţinut de Depp Root Analytics şi au fost actualizate ultima dată în ianuarie, când preşedintele Donald Trump a fost învestit în funcţie. Nu se ştie de când sunt online.

“Ne asumăm responsabilitatea deplină pentru situaţie. Pe baza informaţiilor strânse până acum, nu credem că sistemele noastre au fost sparte”, a declarat fondatorul Deep Root Analytics, Alex Lundry.

„De când a intrat evenimentul în atenţia noastră, am actualizat setările de acces şi am implementat protocoale pentru a evita accesarea” datelor, a adăugat el.

În afară de detalii personale, date conţin şi…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE