De ce a pierdut Simona Halep finala de la Roland Garros? “Când ai minge de break trebuie să faci adversarul să conștientizeze că poate pierde acea minge”

Ion Țiriac a explicat la Smart FM de ce a pierdut Simona Halep finala de la Roland Garros (6-4, 3-6, 3-6 cu Jelena Ostapenko). Fostul tenisman consideră că reprezentanta noastră nu a profitat de momentul favorabil avut în setul decisiv.


“Simona Halep… Are și mult ghinion fata asta, să-ți scrântești piciorul înainte de Roland Garros, eu am zis, după accidentare, că stă cel puțin doi ani de zile. Ce faci, joci sau nu Roland Garros? A jucat decent, dar nu de numărul unu mondial. A făcut o minune în sferturi, când a revenit în setul trei. Apoi a urmat semifinala, apoi finala, un meci-mitralieră, de genul celui cu Serena Williams”, a declarat Ion Țiriac.

Halep a făcut cadou finala de la Roland Garros

“Simona Halep a făcut cadou finala de la Roland Garros. Cealaltă finală a pierdut-o, ca să nu zic că i-a fost furată. Anul ăsta a jucat modest, adversarei, ori îi intra tot, ori dădea cu bâta, tipic unei fete care nici nu s-a visat în finală”, a continuat fostul tenisman.

“Eu sunt în tenis de 60 de ani acolo, în tenis. Nu mă pot bucura de spectacol, ca orice spectator. Eu mă uit la jocul de picioare, la lovituri, pot să zic de 8 ori din 10 când va fi dublă greșeală. Da, am zis de la 3-1 că va pierde meciul, pentru că exista niste semne, atunci când ai minge de break trebuie să faci adversarul să conștientizeze că poate pierde acea minge. Și ai 20 de secunde permise de regulament, și trebuie să profiți de ele pentru a face adversarul să conștientizeze acest lucru”, a precizat Ion Tiriac.

Halep e româncă, și ca…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE