De ce nu slăbesc unii vegetarieni

Când vine vorba despre nutriţie nu există o regulă precisă care să funcţioneze pentru toată lumea. Corpurile noastre sunt diferite, au nevoi diferite şi reacţionează în funcţie de moştenirea genetică şi de factori externi precum stilul de viaţă, anturajul, orele de somn.


Dacă eşti amator de salate, stilul vegetarian te va acapara imediat. Poţi să obţii o masă sănătoasă şi gustoasă cu ajutorul legumelor şi a fructelor.

Prima regulă a vegetarienilor este renunţarea la consumul de carne. Acest fapt nu trebuie privit ca fiind o pedeapsă, ci ca o pauză pe care i-o oferi organismului tău. Adesea s-a constat faptul că, renunţând la carne, inclusiv în perioadele de post, kilogramele nu scad, dimpotrivă. Atunci unde este problema?

Şi aici ne referim la zaharurile sub formă de fructoză (cantitatea mare de fructe consumată)  sau făinoasele cu încărcătură glicemică mare. La aceste două greşeli se adaugă un consum mare de alimente sănătoase, dar cu aport caloric imens (nucile, seminţele).

Măsura este cea mai importantă în toate, iar cu ajutorul alimentele de origine animală, precum carnea sau brânza, care de altfel sunt foarte săţioase, mănânci cantităţi mai mici şi te saturi mai repede.

Privarea organismului de proteine încetineşte metabolismul

Din start ştim că există şi proteine vegetale, însă, produsele animale sunt principala sursă de proteine esenţiale pentru refacerea şi creşterea masei musculare.

Masa musculară are cea mai mare nevoie de energie şi totodată consumă cele mai multe calorii. În momentul în care…

citeste mai mult aici

categorii
Sanatate
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE