Debutanţii din vânzări câştigă până la 3.700 lei pe lună. Cât muncesc pentru aceşti bani agenţii de vânzări. Adevărul necosmetizat

Munca unui om de vânzări este constant sub presiunea target-ului, care-i afectează inevitabil şi viaţa personală. Munca unui vânzător este mereu imprevizibilă. În primul rând, nu ai program fix, motiv pentru care de multe ori planurile personale pot suferi modificări neaşteptate. În al doilea rând, nu poţi să spui niciodată că ţi-ai încheiat ziua de lucru, pentru că oricând există loc de mai bine, de mai mult networking, de o bază de date îmbunătăţită. În al treilea rând, trebuie să ai în permanenţă disponibilitate faţă de nevoile clientului, nevoi care pot necesita asistenţă şi consiliere chiar şi în timpul tău liber. Toate aceste elemente fac din viaţa unui om de vânzări o permanentă cursă, plină de obstacole inedite care-l forţează mereu să se autodepăşească, care presupune sacrificii, dar şi satisfacţii, au explicat pentru ECONOMICA.NET Cristina Patroescu, senior consultant la Divizia de Professional & Executive Search a companiei de recrutare Adecco România, şi Georgiana Iftimie, consultant în cadrul aceleiaşi divizii.


Cristina Patroescu şi Georgiana Iftimie (foto), recrutoare la Adecco, una dintre cele mai mari companii de recrutare din România, au vorbit pe larg într-un interviu acordat ECONOMICA.NET despre cariera oamenilor din vânzări: la ce salarii pornesc, cât muncesc, în ce domenii performează cei care sunt cel mai bine plătiţi, dar şi ce perspective de carieră au.

De multe ori, debutanţii au cele mai bune rezultate în vânzări, nu cei cu experienţă solidă în domeniu.

Să găseşti un vânzător ‘bun’, aşa cum îşi…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE