Deputații PMP protestează față de negocierile PSD cu UDMR: Este vorba de legi nefirești

Deputații PMP au protestat, marți, față de negocierile dintre PSD și UDMR, pe motiv că sunt chestiuni absurde, de nenegociat în Parlamentul României, aceștia afirmând că este vorba de ”legi nefirești”, pe care social-democrații vor să le treacă ”pe șest”.


eafc9022-2ad8-4970-9c59-1053b10cbdeb

Sursa foto: Simion MECHNO / Arhiva AGERPRES

Liderul grupului PMP Eugen Tomac a spus că a fost convocat pentru ora 9,30 un Birou permanent pentru a decide ca trei comisii să lucreze la proiectul UDMR pe tema reducerii pragului de la care se poate folosi limba maternă în administrație, dar acest for nu s-a întrunit.

„Observăm că haosul s-a instaurat în Parlament pentru că ședința Biroului permanent nu a început și credem că în aceste clipe se întâmplă un lucru extrem de grav în Parlamentul României. Cetățenii români ar trebui să știe că PSD negociază lucruri de nenegociat niciodată în Parlament, interese ale țării. Așteptăm cu mult interes să vedem dacă după negocierile pe care le are domnul Dragnea la această oră cu UDMR va ceda în fața acestor cereri nejustificate”, a afirmat Tomac.

El a spus că aceste chestiuni legate de minorități trebuie abordate prin prisma reciprocității.

„Noi avem în Ungaria o comunitate românească ce nu are învățământ în limba română. Singurul liceu cu predare în limba română din Ungaria are doar două ore de limba română. Nu putem negocia chestiuni care sunt absurde și UDMR să vină la această oră să pună presiune pe decidenții politici care nu știu…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE