Din 2018, transportatorii nu-şi mai pot bate joc nici de pasageri, nici de mărfuri

Transportatorii rutieri nu vor mai putea folosi vehicule degradate, care prezintă defecţiuni tehnice şi care pot pune în pericol siguranţa în trafic. Ordinul 601/2017, care modifică Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii 995/2011 a fost publicat deja în Monitorul Oficial şi urmează să se aplice din 20 mai 2018.


Potrivit acestuia, transportatorii rutieri vor fi controlaţi, în funcţie de riscul prezentat de vehiculele pe care le folosesc urmând să se întocmească o bază de date. Ulterior, transportatorii încadraţi la risc pot fi verificaţi mai des şi mai riguros. 

Concret, potrivit ordinului, toate vehiculele controlate în trafic, din punct de vedere tehnic, de către reprezentanţii Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) vor fi incluse într-o bază de date, în vederea atribuirii unui grad de risc pentru fiecare transportator rutier şi pentru fiecare vehicul folosit la transportul mărfurilor sau persoanelor. 

Baza de date va conţine informaţii despre numărul şi gravitatea deficienţelor constatate la vehiculele verificate de inspectorii ISCTR, dar şi informaţii furnizate de celelalte state membre ale Uniunii Europene. „Sistemul de clasificare în funcţie de gradul de risc constituie baza unei selecţii specifice a vehiculelor exploatate de întreprinderi cu un bilanţ slab în privinţa respectării cerinţelor de întreţinere a vehiculelor şi de conformitate cu normele tehnice aferente circulaţiei pe drumurile publice. Acesta ia în considerare rezultatele inspecţiilor tehnice periodice şi…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE