Directorii companiilor europene de telecomunicaţii cer reformarea modului de atribuire a frecvenţelor

Directorii celor mai mari companii europene de telecomunicaţii au făcut luni un apel către guvernele din Uniunea Europeană să nu se mai opună atribuirii de licenţe de telefonie mobilă pentru o durată de cel puţin 25 de ani, apreciind că astfel vor fi încurajate investiţiile şi inovaţia, informează Reuters.


Într-o scrisoare trimisă miniştrilor europeni reuniţi în Estonia, şefii din telecom s-au declarat îngrijoraţi de discuţiile care se poartă în prezent la Bruxelles cu privire la reforma modului de atribuire a frecvenţelor şi au avertizat că un eventual eşec în a pune la punct un cadru de reglementare adecvat va afecta toate industriile care se bazează pe Internet.

‘Eşecul de a pune la punct un cadru de atribuire a frecvenţelor funcţional şi prietenos cu investitorii riscă să sufoce inovaţia, creşterea şi dezvoltarea pentru următoarele decenii’, se arată în scrisoarea semnată de directorii de la Deutsche Telekom, KPN, Orange, Telecom Italia, Telefonica, Telekom Austria, Telenor, Telia Company şi Vodafone.

Comisia Europeană încearcă de mai mulţi ani să coordoneze modul în care guvernele statelor membre alocă frecvenţe de telefonie mobilă operatorilor în încercarea de a crea o piaţă unică europeană de telecomunicaţii. Însă un număr de aproximativ 15 ţări au criticat planurile Comisiei de a fi acordate licenţe cu o durată de minim 25 de ani. Durata unei licenţe de telefonie mobilă variază în UE, ceea ce îngreunează sarcina operatorilor de telecomunicaţii de a opera la o scară largă şi a concura cu rivalii americani. Însă statele…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE