Doar 2.000 de producători de tomate au primit ajutorul de minimis

Puţin peste o treime dintre fermierii înscrişi pentru obţinerea ajutorului de miniimis pentru tomate au primit fonduri de la stat, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţând că până la data de 19 iunie 2017 au fost plătiţi 27.003.244 lei (6 milioane de euro) unui număr de 2003 beneficiari ai programului de susţinere a tomatelor cultivate în spaţii protejate, urmând ca în perioada următoare să se plătească încă 1.294.000 lei (peste 280.000 euro).


Cei mai mulţi agricultori care au primit deja sumele în conturi provin din judeţul Olt (1.099 beneficiari), Giurgiu (598 beneficiari) şi Buzău (89 beneficiari). În funcţie de documentaţiile depuse de către direcţiile agricole judeţene, urmează a fi efectuate plăţile şi pentru restul celor înscrişi pentru ciclul 1 de producţie, care au valorificat pe piaţă cantităţile prevăzute până la data de 15 iunie,  respectiv circa 4.500 beneficiari. 

Restul celor înscrişi în program care nu au livrat pe piaţă cantităţile prevăzute pot face dovada comercializării tomatelor cultivate în spaţii protejate în ciclul 2 de producţie, şi anume perioada noiembrie-decembrie 2017. 

Numărul total al celor care s-au înscris în acest program este de 7.323 beneficiari din toate judeţele ţării, cei mai mulţi înscrişi fiind din judeţele Olt, Giurgiu, Galaţi, Dolj, Buzău, Teleorman, fapt ce demonstrează interesul deosebit manifestat de producătorii agricoli pentru această formă de sprijin.

Pentru a fi eligibili pentru acordarea ajutorului de minimis de 3.000 de euro/an…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE