DOLIU la Hollywood. Un celebru actor din "Misiune Imposibilă" a murit!

Martin Landau, actor american talentat, ajuns celebru pentru rolul său din serialul cu spioni „Mission: Impossible” şi câştigătorul unui Oscar pentru rolul lui Bela Lugosi din filmul „Ed Wood,” regizat în 1994 de Tim Burton, a murit la vârsta de 89 de ani.Legendarul actor hollywoodian Martin Landau, cunoscut pentru rolurile sale din „Ed Wood”, „La nord, prin nord-vest”, sau „Misiune Imposibilă”, sa murit la 89 de ani (Imagine: Hepta)

Landau a murit la centrul medical UCLA din Los Angeles duminică din cauza unor complicaţii de sănătate, după ce fusese spitalizat pentru scurt timp, informează site-ul agenţiei Reuters.

A avut o carieră remarcabilă, marcată de suişuri şi coborâşuri. Landau a fost apreciat pentru rolurile sale din filme regizaye de regizori de top precum Francis Ford Coppola, Woody Allen şi Tim Burton, a fost nominalizat de trei ori la Oscar, şi a jucat în serialul cu spioni „Mission: Impossible” în anii 1960, alături de Barbara Bain, care îi era soţie la acea dată.

Născut în new York, Landau a jucat şi în proiecte de cinema de categorie slabă precum serialul din 1981 „The Harlem Globetrotters on Gilligan’s Island” şi filmul cu monştri mutanţi din 1983 „The Being.”

Landau a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul său din „Ed Wood”, în care l-a jucat pe actorul ungar Bela Lugosi.

Printre alte roluri cunoscute pe care le-a interpretat se numără cele din ‘Tucker: The Man and His Dream’ şi ‘North by Northwest.’

Landau a făcut un rol celebru şi în filmul…

citeste mai mult aici

categorii
Cultura
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE