Dragnea, după ce a căzut negocierea cu UDMR: Niciodată nu am avut calculele făcute şi cu UDMR

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că niciodată PSD nu şi-a făcut calcule şi cu UDMR, întrebat fiind marţi dacă social-democraţilor le ies calculele în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după sistarea negocierilor cu UDMR.


„Niciodată nu am avut calculele făcute şi cu UDMR”, a susţinut Dragnea.

Solicitat să comenteze faptul că luni declara că a venit rândul acelor proiecte de legi propuse de UDMR, iar marţi acestea au fost retrase de pe ordinea de zi, Dragnea a precizat că PSD nu face „niciun fel de troc”.

„Eu am spus exact ceea ce s-a întâmplat. Nu facem niciun fel de troc”, a declarat liderul PSD.

PSD şi UDMR nu au căzut la un acord cu privire la proiectul legat de scăderea pragului de reprezentare a minorităţilor pentru folosirea limbii materne în administraţie, iar comisiile de marţi au fost anulate.

Mai multe proiecte privind comunitatea maghiară şi stabilirea zilei de 15 martie ca „Zi a comunităţii maghiare” au fost retrase de PSD de pe ordinea de zi a plenului Senatului.

În urma sistării negocierilor cu PSD, Kelemen a anunţat că parlamentarii UDMR nu vor participa la şedinţa de plen în care moţiunea de cenzură a PSD va fi supusă votului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, în Parlament, că proiectele UDMR care se dezbat în comisii sunt mai vechi, „nu au fost făcute peste noapte”.

Întrebat dacă PSD a primit ceva în schimb, cum ar fi susţinerea la moţiune, Dragnea a afirmat că Puterea are o majoritate confortabilă.

„Azi am discutat despre situaţia politică actuală (n.r.: cu liderii…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE