Dragnea şi-a pus partidul în cap înainte de moţiunea de cenzură. Ultimele calcule

Sorin Grindeanu a reintrat în cărţi pentru a rămâne la Palatul Victoria ajutat tocmai de Liviu Dragnea. Liderul PSD a negociat cu Kelemen Hunor ca parlamentarii UDMR să susţină moţiunea de cenzură, în schimb, PSD urma să voteze câteva legi în favoarea minorităţii maghiare, însă unele foarte sensibile: dreptul la autonomie culturală, dreptul de a folosi limba maternă în comunităţile care numără doar 10% minoritari, nu 20% cât este în prezent, şi instaurarea Zilei maghiarilor din România. Potrivit unor surse politice, cerinţele UDMR au fost în mare parte acceptate de conducerea PSD la discuţiile de luni, însă, peste noapte, parlamentarii social-democraţi din Ardeal au înroşit telefoanele spre Bucureşti.


“Dragi prieteni, Dragi cunoscuţi sau necunoscuţi, de când fac politică, mi s-au pus în cârcă multe lucruri. Uneori am ripostat, de cele mai multe ori nu am reacţionat. Am considerat că cei care «au ochi de văzut, văd». În calitate de deputat de Mureş vă spun atât, nu am votat ieri nimic, nu votez azi nimic şi n-am să votez niciodată ceva care să aducă atingere ţării mele, poporului meu!”, a scris deputatul PSD de Mureş Florin Buicu pe Facebook.

Ioan Dârzu, deputat PSD Alba, a scris şi el pe Facebook: “Nu voi vota niciodată ca ziua de 15 martie – ziua în care s-a acceptat unirea Ardealului cu Ungaria, să devină zi a maghiarilor din România. Vă asigur că rămân acelaşi om, ataşat idealurilor României!”. Şi Doina Pană, alintată în trecut de Ponta “fă, Doina”, deputat PSD de…

citeste mai mult aici

categorii
Politica
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE