Dronă a regimului Bashar al-Assad, doborâtă de Statele Unite în Siria

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite a anunţat marţi doborârea unei drone a forţelor regimului Bashar al-Assad care se apropia de insurgenţi susţinuţi de Occident, în sud-estul Siriei, în apropierea frontierei cu Irakul, relatează site-ul agenţiei Reuters.Dronă a regimului Bashar al-Assad, doborâtă de Statele Unite în Siria

„Drona a fost doborâtă după ce a manifestat intenţii ostile şi a avansat spre forţele coaliţiei”, se arată într-un comunicat al alianţei internaţionale.

Potrivit armatei americane, drona doborâtă marţi este de fabricaţie iraniană. Un oficial militar citat de agenţia The Associated Press a declarat că drona se apropia periculos de o unitate în care militari americani instruiesc insurgenţi, fiind doborâtă cu un avion de vânătoare F-15.

Incidentul a avut loc în zona în care pe 8 iunie a fost doborâtă o altă dronă militară, posibil iraniană, după ce lansase bombe asupra forţelor coaliţiei.

Duminică, un avion de vânătoare sirian a fost doborât de Statele Unite în provincia Raqqa, în nordul Siriei. După incident, Rusia a avertizat că toate avioanele militare ale coaliţiei conduse de Statele Unite vor fi considerate ţinte legitime.

 

<div…

citeste mai mult aici

categorii
International
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE