Elon Musk, despre inteligenţa artificială: Este cel mai mare risc pentru omenire. Cat de real este pericolul?

Inteligenţa artificială reprezintă cel mai mare risc cu care se confruntă civilizaţia, omenirea. O spune fondatorul Tesla, Elon Musk.Invitat la întâlnirea Asociaţiei Guvernatorilor din SUA, ce a avut loc în Rhode Island, vizionarul om de afaceri a tras un nou semnal de alarmă privind pericolele tehnologiei, relatează GadgetReport.ro

“Eu tot trag semnale de alarmă, dar până ce nu vor vedea roboţi pe stradă care ucid oameni, aceştia nu ştiu cum să reacţioneze. Pare totul doar o teorie. Cred că ar trebui să fim foarte îngrijoraţi în legătură cu inteligenţa artificială. Aceasta reprezintă un risc fundamental pentru existenţa civilizaţiei umane”, a declarat Elon Musk.


roboti epoca-robotilor-23-460x304„Cu siguranţă vor exista perturbări în domeniul locurilor de muncă pentru că roboţii vor putea să facă totul mai bine ca noi.Este cea mai înspăimântătoare problemă a mea şi chiar cred că avem nevoie de reglementări din partea Guvernului”, a mai spus Musk, cel care militează pentru un venit minim la nivel global.

roboti BANNER_gadget

GadgetReport.ro relata, recent, că peste numai câţiva ani, ne va fi aproape imposibil să deosebim roboţii de oameni. Cercetătorii de la Universitatea Oxford lucrează la o nouă tehnologie care ar putea oferi roboţilor piele şi organe umane.

Cercetătorii spun că roboţii sunt deja capabili să ofere multe reacţii fizice similare corpului uman, astfel că testele ar urma să fie mai relevante decât orice simulare făcută în laborator.

Hastings, şeful Netflix: În 15 ani, nu vom mai deosebi roboţii de oameni

Tehnologia va…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE