ESA s-a asociat cu Luxemburgul pentru studierea explorării miniere spațiale

Agenția spațială europeană (ESA) s-a asociat marți cu Luxemburgul pentru a studia explorarea minieră spațială, dar și pentru ameliorarea cunoștințelor referitoare la asteroizi, relatează AFP.


18cd6778-07a0-48f2-9b71-c840c38150ed

Directorul general al ESA, Jan Woerner, și ministrul luxemburghez al economiei, Etienne Schneider, au semnat la Salonul aeronautic internațional de la Bourget, în apropiere de Paris, o declarație comună.

Acordul prevede studierea aspectelor științifice și tehnice ale explorării și utilizării resurselor spațiale.

Inițiativa ar urma să contribuie și clasificarea asteroizilor, la experimente, dar și la înființarea unui institut virtual dedicat științei asteroizilor, indică un comunicat comun al Ministerului Economiei din Luxemburg și al ESA.

Semnarea acordului urmează să aibă loc în octombrie, cu prilejul unei deplasări la Dubai.

Membru al ESA din 2005, Luxemburgul s-a angajat în februarie 2016 într-un proiect de explorare a resurselor spațiale numit SpaceResources.lu.

Marele Ducat dorește să instituie un cadru legal care să permită exploatarea mineralelor celeste, devenind a doua țară din lume care se dotează cu un astfel de instrument după SUA.

Proiectul de lege ar urma să fie votat înainte de jumătatea lunii iulie, potrivit unei surse apropiate dosarului.

„Sunt încântat de această oportunitate de a ne întări cooperarea cu Luxemburgul. Inițiativa lor încarnează perfect viziunea mea de Spațiu 4.0, atât ca exemplu, cât și ca motor într-o nouă paradigmă de…

citeste mai mult aici

categorii
Tech
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE