Fitch: Creşterea economiei mondiale va accelera la 3,1% anul viitor, cel mai ridicat nivel din 2010

Redresarea economiei mondiale se va consolida, ajungând la 2,9% în 2017 şi la 3,1% în 2018, cel mai ridicat ritm de creştere din 2010, potrivit celui mai nou raport ‘Global Economic Outlook’, publicat luni de agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings.


‘Ritmul mai rapid de creştere din acest an reflectă o îmbunătăţire sincronizată în statele dezvoltate şi în economiile emergente. Politicile macroeconomice şi înăsprirea pieţei forţei de muncă sprijină cererea în ţările dezvoltate, în timp ce redresarea de pe piaţa imobiliară chineză şi majorarea preţurilor materiilor prime, care a demarat la începutul lui 2016, alimentează redresarea cererii pe pieţele emergente’, a afirmat Brian Coulton, economist şef al Fitch.

Comparativ cu raportul agenţiei din martie, cea mai semnifică îmbunătăţire a previziunilor de creştere se observă în zona euro. Îmbunătăţirea cererii externe, majorarea producţiei şi măsurile neconvenţionale de politică monetară (QE) ale BCE au determinat Fitch să estimeze pentru acest an un avans al economiei zonei euro de 2%, faţă de 1,7% previzionat anterior. .

Săptămâna trecută, Rezerva Federală a SUA (Fed) a decis un nou pas spre normalizarea politicii monetare, majorând la un interval cuprins între 1,00% şi 1,25% dobânda de politică monetară, pe fondul creşterii economice solide şi a situaţiei stabile a pieţei forţei de muncă.

Este a treia majorare a costului creditului din ultimele şase luni, iar Comitetul de politică monetară de la Rezerva Federală (FOMC) şi-a menţinut estimările privind o nouă creştere a…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE