Fondul Proprietatea a dat în judecată conducerea Engie România pentru abuz de putere

„Fondul a depus o cerere de chemare în judecată în faţa Tribunalului Bucureşti împotriva membrilor Consiliului de Administraţie şi a directorilor Engie România pentru recuperarea daunelor cauzate companiei prin aprobarea, încheierea şi executarea contractelor de servicii de management şi consultanţă cu Engie în perioada 2011-2015”, arată un comunicat transmis luni de FP.


Membrii consiliului de administraţie şi directorii împotriva cărora au fost iniţiate acţiuni în justiţie sunt: Eric Joseph Stab, Grzegorz Gorski, Alain Marie Louise Janssens, Olivier Bloeyaert, Mihai Adrian Albulescu, Gelu Ştefan Diaconu, Maria Gabriela Horga, Pierre Marie Paul Chatain, Bart Josef Irma Boesmans, Valerie Marie Laure Limpens şi Simona Claudia Dobre.

„Aceste contracte au reprezentat, în opinia Fondului, un conflict de interese şi o încălcare gravă a principiilor guvernanţei corporative”, arată comunicatul.

De asemenea, Franklin Templeton Investment Management Limited UK Sucursala Bucureşti, în calitatea sa de administrator de investiţii al FP, a anunţat că fondul a solicitat convocarea Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Engie Romania, în calitate de acţionar minoritar.

„Ordinea de zi a adunării include solicitarea adresată Consiliului de Administraţie al Companiei de a prezenta un raport către acţionari cu privire la procedurile aprobate de Consiliu în legătură cu contractele de management şi consultanţă, considerabile ca valoare, încheiate de companie cu acţionarul majoritar Engie (fosta GDF SUEZ) în perioada 2011-2015”, menţionează FP în comunicat.

Engie deţine…

citeste mai mult aici

categorii
Economie & Afaceri
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE