Formula 1: Marele Premiu al Ungariei are loc pe 30 iulie, la Hungaroring. Vettel și Hamilton sunt roată la roată

Programat pe 30 iulie, Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei găzduit de circuitul Hungaroring este a 11-a etapă din cele douăzeci ale sezonului. Înaintea startului celei de-a doua jumătăți a stagiunii, Sebastian Vettel (Ferrari) și Lewis Hamilton (Mercedes) sunt separați de un singur punct (177-176) în fruntea clasamentului piloților.


Există șanse considerabile, prin urmare, ca Marele Premiu al Ungariei să ne ofere un duel roată la roată între driver-ul german și adversarul său britanic. Calculele hârtiei și tradiția îl avantajează pe Hamilton, învingător de cinci ori la Hungaroring (2007, 2009, 2011, 2012, 2013), spre deosebire de Vettel, care s-a impus o singură dată (2015). Lewis are și ascendentul oferit de victoria din cea mai recentă etapă a sezonului.

Depășirea, dificilă în Marele Premiu al Ungariei

Tot tradiția “spune” că sesiunea de calificări are o importanță foarte mare în cazul Marelui Premiu al Ungariei, deoarece circuitul de la Hungaroring nu are multe porțiuni care să permită depășirile. Cu alte cuvinte, cu cât locul locul ocupat pe grila de start este mai bun, cu atât crește probabilitatea să termini cursa propriu-zisă pe o poziție fruntașă.

Schema circuitului Hungaroring, pe care se desfășoară Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei.

Schema circuitului Hungaroring, pe care se desfășoară Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei.

Cu toate acestea, piloții care au plecat din pole-position în ultimele trei ediții ale Marelui Premiu al Ungariei nu au câștigat întrecerea de pe Hungaroring, primul circuit de Formula 1 din Europa de Est. În privința constructorilor, în ultimele zece…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE