Fotbal american: O. J. Simpson își așteaptă eliberarea

Fostul star al fotbalului american O.J. Simpson, care se află de nouă ani în spatele gratiilor pentru un jaf armat comis în 2007, după ce în 1994 a fost inculpat pentru uciderea fostei soții și a prietenului femeii, dar fusese achitat, ar putea fi eliberat în curând, informează AFP.


adf97f9a-573d-4c7d-86d8-de46ec815f8b

Fosta vedetă din NFL, în vârstă de 70 de ani, va fi audiat joi de Comisia de eliberări condiționate din Carson City (Nevada), iar decizia ar putea fi comunicată pe loc sau într-un termen.

O.J. Simpson, care și-a încercat norocul și ca actor, a fost găsit vinovat de 12 capete de acuzare între care jaf armat, agresiune și răpire. El a fost condamnat în octombrie 2008 la o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 9 și 33 de ani.

În septembrie 2007, împreună cu cinci complici, Simpson a intrat într-un hotel din Las Vegas pentru a fura trofee sportive. Însă a susținut în fața oamenilor legii că a încercat să recupereze de fapt obiectele sale care îi fuseseră furate. Dar varianta sa nu a convins juriul din Las Vegas, care l-a trimis în închisoare.

Născut la San Francisco pe 9 iulie 1947, el a devenit celebru în anii ’70 grație performanțelor sale la echipa Buffalo Bills. Personaj carismatic, el s-a bucurat de o imensă popularitate și după retragerea din NFL în 1979, cochetând cu actoria.

Dar pe 12 iunie 1994, fosta sa soție Nicole Brown, cu care a fost căsătorit în perioada 1985-1992, a fost găsită moartă la Los Angeles într-o baltă de sânge, alături de prietenul său Ronald…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE