Fotbal – Cupa Confederațiilor 2017: Președintele FIFA, "extrem de mulțumit" de arbitrajul video

Președintele Federației Internaționale de fotbal (FIFA), Gianni Infantino, a afirmat, luni, că este „extrem de mulțumit” pentru aportul asistenței video la arbitraj (VAR) de până în acest moment la Cupa Confederațiilor 2017, competiție ce se desfășoară în Rusia, informează AFP.


e99fdc73-e14a-40af-be91-2462c075ba8c

*Citiți mai multe materiale despre Cupa Confederațiilor 2017 AICI

„Sunt foarte mulțumit de VAR până în prezent. Noi am văzut cum asistența video a ajutat arbitrii să ia cele mai bune decizii. La aceasta servește VAR”, a adăugat președintele forului internațional.

„Testele VAR din timpul Cupei Confederațiilor ne vor ajuta să îmbunătățim această procedură și să o facem mai bine cunoscută. Ceea ce fanii așteptau de multă vreme s-a întâmplat. Este un turneu în care se va dovedi că asistența video la arbitraj este viitorul fotbalului modern”, a adăugat el.

VAR a fost utilizat de cinci ori în prima etapă a Cupei Confederațiilor, în toate situațiile fiind vorba de faze de gol: patru legate de ofsaiduri și un henț.

International Board, organismul care gestionează legile jocului, a autorizat în martie 2016 VAR cu titlu experimental și trebuie să se pronunțe asupra adoptării definitive în martie 2018.

În luna aprilie, Gianni Infantino a dat asigurări că această tehnologie va fi utilizată la Cupa Mondială din 2018.

Cupa Confederațiilor 2017 este primul turneu internațional cu echipe naționale de seniori la care se aplică această tehnologie.

AGERPRES (autor: Vlad…

citeste mai mult aici

categorii
Sport
Niciun comentariu

Scrie un comentariu

*

*

CITESTE STIRI ASEMANATOARE